Gezonde Lever

Hoe lang duurt het voor je lever weer schoon is?

1. Inleiding

Levers zijn een van de belangrijkste organen van ons lichaam. De lever fungeert als een filter voor voedsel en gifstoffen, evenals als een vertaler tussen het bloed en andere organen. Het reguleert de bloedsuikerspiegel, helpt gal te elimineren en is betrokken bij de vetvertering. Wanneer uw lever beschadigd is, kan het maanden duren voordat deze is hersteld.

2. Wat is de lever?

In de Verenigde Staten heeft meer dan de helft van de Amerikanen een leverziekte. De lever is een orgaan dat het lichaam voorziet van vele functies. Zijn belangrijkste rol is om voedsel uit het spijsverteringskanaal te filteren en vetten, koolhydraten en eiwitten te verwerken.

De lever helpt bij het metaboliseren van medicijnen en chemicaliën in je lichaam van medicijnen of chemicaliën in je bloed. Het helpt ook om het hartritme, de bloeddruk en de bloedsuikerspiegel te reguleren. En het helpt bij het ontgiften van medicijnen of chemicaliën die u in het verleden heeft ingenomen of ingenomen.

Een gezonde lever kan helpen het cholesterolgehalte te verlagen, de immuniteit te verhogen en ziekten zoals cirrose (leverbeschadiging) en hepatitis (hepatitis) te voorkomen. Maar als er problemen zijn met de lever, zoals cirrose of hepatitis, kan het andere delen van uw lichaam beschadigen:

Een paar complicaties veroorzaakt door deze schade zijn:

● Verhoogd risico op kanker Afhankelijk van welk deel van de lever door cirrose wordt aangetast, kunnen cirrosepatiënten een verhoogd risico lopen om kanker te krijgen. Ook hebben cirrosepatiënten die kanker krijgen de neiging langer te leven dan niet-cirrosepatiënten.

● Leverfalen Als de lever van een persoon voldoende beschadigd is om hem niet goed te laten functioneren, kan hij of zij niet meer in staat zijn om voor de dagelijkse lichaamsfuncties te zorgen. Dit kan onder meer zijn: goed eten; maaltijden bereiden; aankleden; baden; sporten; buiten lopen; huishoudelijk werk doen; het rijden; enz.; en zelfs medicijnen slikken! ● Nierfalen Nierfalen als gevolg van cirrose gaat vaak gepaard met een verminderde nierfunctie. Dit kan leiden tot tal van complicaties, waaronder infectie, nierfalen, uitdroging, nierfalen, nierstenen (calciuminstones) en nierziekte in het eindstadium (ESRD). ● Hartfalen Hartfalen als gevolg van cirrose komt vaak voor. Wanneer hartfalen het gevolg is van cirrose, neemt de hartslag aanzienlijk toe tijdens perioden waarin de stressniveaus toenemen. Dit veroorzaakt: ● Bloedstolsels Er ontstaan bloedstolsels wanneer bloedstollingsmechanismen kapot gaan als gevolg van problemen met het filteren van bloed dat door de bloedvaten naar de organen van het lichaam stroomt. Bloedstolsels die belangrijke organen zoals uw hersenen of longen belemmeren, kunnen tot de dood leiden als ze niet snel worden verwijderd. ● Gastro-intestinale bloedingen Gastro-intestinale bloedingen veroorzaakt door hartfalen kunnen levensbedreigend zijn omdat ze kunnen optreden rond de stoelgang, een belangrijke gebeurtenis in het leven van een persoon – die mogelijk een operatie en ziekenhuisopname vereist. Uw arts moet een pre-operatieve evaluatie uitvoeren voordat er operaties bij u worden uitgevoerd als:

3. Wat zijn leverenzymen?

Leverenzymen zijn een reeks eiwitmoleculen die in de lever worden aangetroffen. Uw lever vervult verschillende functies, waaronder het transporteren van verschillende stoffen uit uw bloed naar de cellen van uw lichaam en het verwijderen van afvalproducten uit uw systeem.

Leverenzymen worden vaak genoemd:

●  •  • – e . . . . . . , Mevalonaat (MVE)

– d . . . , Dehydrocholesterol (DC)

● – s –, Superoxide dismutase (SOD)

● −-, glutathion S-transferase (GST)

De lever is een enorm orgaan en bestaat meestal uit 80% water, 20% eiwit en 10% vet. Niet alle leverenzymen hebben menselijke namen, maar ze zijn er in verschillende vormen: alfa, bèta, gamma en delta. De alfa-loma-serie omvat C-reactief proteïne, bilirubine, protrombinetijd en bloedplaatjesaggregatietijd. Alfa loma is een zeer belangrijk enzym voor de bloedstolling. De bètareeks omvat alkalische fosfatase, creatinekinase, gammaglobuline en cholesterolestertransferproteïne. Deze enzymen helpen bij de controle van de bloedsuikerspiegel of het cholesterolmetabolisme. De gammaglobuline helpt ook om te voorkomen dat sommige eiwitten in het lichaam worden afgebroken. Ten slotte is er de delta-serie die lactaatdehydrogenase (LDH), creatinekinase (CK) en LDH/CK-verhouding bevat die kan worden gebruikt als een biomarker voor leverziekte of letsel.

Hoe komt men aan deze speciale enzymen? Ze worden door ons lichaam geproduceerd wanneer we bepaald voedsel eten of alcohol drinken – zoals rode wijn of koffie – die bepaalde verbindingen bevatten die overmatige hoeveelheden vrije radicalen produceren wanneer ze door ons lichaam worden geoxideerd, zoals blootstelling aan hitte of zuurstof. Deze situatie zorgt ervoor dat ons lichaam overmatige hoeveelheden vrije radicalen aanmaakt die gezonde componenten in onze cellen vernietigen, waaronder eiwitten die ons metabolisme regelen, zoals glutathion S-transferasen en aminozuurtransporters zoals glutaminezuurdecarboxylase (GAD), glutamaatpyruvaattransaminase (GTP), enz… Bijna elke cel van je lichaam heeft dit soort enzymen, dus als je ze beschadigt, kun je gemakkelijk alle delen van het lichaam aantasten, inclusief de hersenfunctie, waar ze een belangrijke rol spelen bij het reguleren van veel dingen zoals serotonineniveaus in je hersenen of dopamineniveaus in bijvoorbeeld je hersencellen. Stel je voor dat je geen GAD/GTP/LDH hebt

4. Wat veroorzaakt verhoogde leverenzymen?

Leverenzymen of leverfunctietesten (bekend als ALT, AST en ALP) zijn een essentieel onderdeel van het vermogen van het lichaam om te functioneren. Er zijn diagnostische hulpmiddelen beschikbaar om de snelheid te meten waarmee deze enzymen door het lichaam circuleren. Deze tests kunnen worden gebruikt om het vermogen van uw lever te meten om voedingsstoffen te verwerken, afvalproducten te elimineren en uw lichaam stabiel te houden. Als je symptomen ervaart die erop wijzen dat je hulp nodig hebt, zoals vermoeidheid, spierpijn of buikkrampen, dan werkt je lever waarschijnlijk nog steeds op een ongezond niveau.

Enzymen kunnen verhoogd zijn (d.w.z. roodoranje van kleur) wanneer er sprake is van een ontsteking van de lever. Als u echter symptomen ervaart die erop wijzen dat uw lever correct functioneert (bijv. geen rood-oranje kleur in uw ALT/AST-test), betekent dit niet noodzakelijk dat het tijd is voor u om meteen medische hulp te zoeken, omdat alle enzymen werken bij verschillende mensen anders en er zijn veel factoren die van invloed kunnen zijn op hoe ze werken.

5. Hoe lang duurt het voordat de lever is hersteld?

En dan zijn er nog de mensen die te lui zijn om enig werk te doen en gewoon televisie te kijken. Als jij een van deze mensen bent, heb ik slecht nieuws voor je. Je lever kan ernstig beschadigd raken en zal zichzelf niet herstellen. Dus hoe lang duurt het voordat je lever hersteld is?

Het menselijk lichaam heeft een natuurlijke neiging om zichzelf na verloop van tijd te genezen. Dit proces, dat homeostase wordt genoemd, is een van de vele dingen die ervoor zorgen dat het lichaam op een hoog niveau blijft functioneren; als iemands lever echter ernstig beschadigd is, kan dit leiden tot blijvende schade aan het orgel. U moet de instructies van uw arts volgen, zodat u niet zieker of erger wordt terwijl u wacht tot uw lever herstelt – maar hoe lang duurt het?

Dit is geen gemakkelijke vraag om te beantwoorden; we kunnen echter weloverwogen gissingen doen op basis van eerder onderzoek en ervaring met mensen die uitgedroogd of uitgeput zijn door hun werk (sommigen zijn hier zelfs aan overleden). De gemiddelde hersteltijd voor een persoon met milde uitdroging is ongeveer drie dagen – maar als iemand ernstig uitgedroogd is, kan hun hersteltijd veel langer zijn.

6. Hoe groot is de kans dat de lever herstelt?

Leverenzymen zijn een van de meest voorkomende oorzaken van cirrose (een ziekte waarbij de lever verhard en littekens krijgt door de vorming van littekenweefsel in het midden). Sommige mensen ontwikkelen cirrose zonder duidelijke risicofactoren en anderen ontwikkelen het na een aantal jaren. Anderen kunnen echter binnen een jaar of twee ernstig ziek worden, binnen de eerste zes maanden cirrose krijgen en niet meer kunnen herstellen.

De belangrijkste oorzaak van leverbeschadiging is alcoholmisbruik – inclusief het drinken van overmatige hoeveelheden alcohol (zelfs 5-10+ drankjes per dag), of het nemen van andere medicijnen die het risico op leverbeschadiging vergroten (zoals cocaïne, methaqualon of codeïne).

Als u overmatig heeft gedronken, moet u weten of u risicofactoren heeft, zoals hoge bloeddruk, diabetes of medicijnen die uw bloedchemie veranderen. U moet ook stappen ondernemen om uw risico’s op andere vormen van leverziekte te verminderen. Bijvoorbeeld: stoppen met roken en alcohol drinken; start een vetarm dieet; stress verminderen; regelmatige controles krijgen bij een specialist; en raadpleeg uw arts als u denkt dat u risico loopt op cirrose – zelfs als u denkt dat er op dit moment geen reden tot bezorgdheid is.

Sommige mensen kunnen gedurende ongeveer 2 weken zeer licht ongemak of pijn in hun lever ervaren na het stoppen met drinken of het nemen van medicijnen die hun lever kunnen beschadigen – dit omvat veel “kater”-symptomen zoals hoofdpijn, misselijkheid, braken en indigestie. Als dit gebeurt: stop onmiddellijk met drinken en vraag uw behandelend arts naar andere mogelijke oorzaken zoals hoge bloeddruk (die ook pijn in de buik kan veroorzaken), hoog cholesterolgehalte (die pijn in de buik kan veroorzaken), diabetes mellitus (die kan pijn in de buik veroorzaken), of het nemen van bepaalde medicijnen (zoals bromocriptine) die het risico op bloedingen uit uw maagwand vergroten. Als ze niet helpen, moeten ze door uw arts worden gecontroleerd. Als deze bronnen u niet helpen, raadpleeg dan een arts die gespecialiseerd is in leveraandoeningen.

7. Conclusie

Er zijn verschillende factoren die ernstige leverschade kunnen veroorzaken. Deze omvatten hoge alcoholconsumptie en hepatitis. Leverbeschadiging is niet iets dat van de ene op de andere dag gebeurt, maar het kan jaren duren om te herstellen.

In dit artikel worden de symptomen en oorzaken van leverfalen uitgelegd, hoe het verloopt en wat u moet doen als u vermoedt dat u een probleem met uw lever heeft. Het verklaart de symptomen van hepatitis en alcoholvergiftiging, hun effecten op uw lever, waardoor ze worden veroorzaakt en wat u eraan kunt doen. Nadat u dit artikel hebt gelezen, zou u bruikbare informatie moeten kunnen krijgen over de problemen met uw lever.

gezondheidtips

Hi, ik ben Joyce. Ik hou van de natuur, strandwandelingen met zonsondergang en gezond eten.

Recent Posts

“Gezondheidsvoordelen van Bananen”

"Gezondheidsvoordelen van Bananen" De banaan, wetenschappelijk bekend als Musa acuminata, is een veelzijdige en heerlijke…

11 maanden ago

Transformeer je Gezondheid met de Gezonde Lever Formule – Meer energie, Gewichtsverlies en een Stralende Huid! 3

Introductie:Wil jij je gezondheid naar een hoger niveau tillen en je leven transformeren? Ontdek de…

1 jaar ago

Transformeer je Gezondheid met de Gezonde Lever Formule – Meer energie, Gewichtsverlies en een Stralende Huid! 2

Introductie:Wil jij je gezondheid naar een hoger niveau tillen en je leven transformeren? Ontdek de…

1 jaar ago

Transformeer je Gezondheid met de Gezonde Lever Formule – Meer energie, Gewichtsverlies en een Stralende Huid!

Introductie:Wil jij je gezondheid naar een hoger niveau tillen en je leven transformeren? Ontdek de…

1 jaar ago

Gezonde Lever Formule: Ontdek de Kracht van een Optimaal Functionerende Lever

Introductie:Wil je jouw lever gezond houden en optimaal laten functioneren? Maak kennis met de Gezonde…

1 jaar ago

Topdokter: Deze 30 Seconden Ochtendroutine Kan Zelfs Het Langzaamste Metabolisme Activeren

Als je lever overbelast is, zal elke inspanning om af te vallen niet werken, zelfs…

1 jaar ago